Musea op Ameland

Ameland heeft een groot aantal van maar liefst 8 musea. Elk museum levert op zijn of haar manier een bijdrage aan de manier waarop Ameland weer een beetje meer tot leven komt. De op het eiland aanwezige musea zijn het Reddingsmuseum Abraham Fock, het Cultuurhistorisch Museum Sorgdrager, het Landbouw en Juttersmuseum, de Mosterd- en Korenmolen De Verwachting, het Brandspuithuuske Ameland, de Vuurtoren en sinds 2007 museumhaven Zeemanshoop. In dit museum vind je 8 historische reddingsboten. In de volgende paragrafen bekijken we kort de musea Ameland het Reddingsmuseum en museum Ameland Sorgdrager. Er is altijd wel een museum Ameland dat jou interesseert.

Reddingsmuseum Abraham Fock

Heb jij altijd al lid van de reddingsbrigade willen zijn, dan ben je in Reddingsmuseum Abraham Fock op Ameland aan het juiste adres. Hier navigeer je door het reddingscentrum, waar de woorden sterren, kompassen en kustlijnen ontzettend belangrijk zijn. Naast de kennis kun je deze kennis natuurlijk ook in de praktijk brengen door deel te nemen aan een heuse reddingsactie. Combineer je dit met de bijzondere verhalen van de reddingsbrigade, dan ben je verzekerd van een fantastische dag in dit museum Ameland.

Museum Ameland: Sorgdrager

In het cultuurhistorisch museum Ameland komen cultuur, historie en gebruiken van de oude inwoners van Ameland tot leven. Leer de verhalen van het eiland kennen aan de hand van historische voorwerpen die elk hun verhaal met zich mee dragen. Op deze manier ontstaan bijzondere ontmoetingen tussen het heden en het verleden.