Stranden Ameland

De stranden Ameland zijn eigenlijk perfect: er is een combinatie tussen rust, ruimte en een schoon strand en een bruisend leven. Op het strand Ameland is altijd wel iets te doen: of het nu een zonnige zomerdag of winter is, op het strand van Ameland is het altijd genieten. Je kunt er lange strandwandelingen maken, maar in de zomer ook zwemmen en natuurlijk zonnebaden. Waait het iets harder, dan kun je er in alle rust vliegeren. Ook kun je heerlijke tochten maken met je paard, want ook hier is het Ameland strand uitermate geschikt voor.

Vier strandpaviljoens langs het strand

Doordat Ameland zo’n groot strand heeft zijn er maar liefst vier strandpaviljoens op het eiland. Dit is de ideale plek om te genieten van een hapje en een drankje met een fantastisch uitzicht over de Noordzee. Bovendien is er een ander bijkomend voordeel: op deze plekken kun je veilig zwemmen. Tussen 15 juni en 15 september zijn hier namelijk strandwachten actief die bovendien met vlaggen aangeven hoe veilig het is om vanaf het strand Ameland de Noordzee in te duiken. In veel gevallen kun je douchen, gebruik maken van het toilet en een strandrolstoel lenen. Bij de strandpaviljoens van Hollum en Nes kun je bovendien strandstoelen en windschermen huren.

Het schoonste strand van Nederland

In 2007 was het strand van Ameland het schoonste strand van heel Nederland. Dit leverde de stranden van Buren, Nes, Hollum en de jachthaven in mei 2015 voor de 28ste keer de Blauwe Vlag op. Dit is een jaarlijks uitgedeelde internationale onderscheiding voor stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. Bovenop deze onderscheiding ontvingen de stranden Ameland in 2013 als enige Waddeneiland de Quality Coast Award.