Wadlopen Ameland

In ongeveer 3 uur loop je vanuit Holwerd naar het eiland Ameland. De route is ongeveer 10 kilometer lang en is met name in het eerste uur relatief pittig. Dit komt doordat je het eerste uur door de slik loopt. De rest van de tocht loop je door een zanderige ondergrond. Zodra je aankomt op het eiland kun je verder lopen naar jouw accommodatie of gebruik maken van de strandkar, die je tegen een kleine vergoeding naar Nes of Buren brengt. De minimale leeftijd om deze overtocht te mogen maken is 14 jaar vanwege de zwaarte van de tocht.

Een langer verblijf op Ameland

In veel gevallen kun je zodra je bent aangekomen op Ameland ongeveer direct terug met de boot. Zelf kun je ervoor kiezen een langer verblijf te boeken op Ameland. Hierbij kun je nog enkele dagen langer op het eiland verblijven. Het soort accommodatie dat jij kiest na het wadlopen Ameland bepaal je natuurlijk helemaal zelf.

Verzamelpunt voor wadlopen Ameland

Het verzamelpunt voor wadlopen naar Ameland is de veerdam nabij Holwerd in restaurant Land- en Zeezicht. Hier ontvang je jouw deelnemerskaart om je vervolgens te melden bij een van de gidsen. Zorg ervoor dat je deze deelnemerskaart goed bewaart omdat dit tevens je retourkaartje is voor de veerboot terug naar Holwerd. In veel gevallen begint het wadlopen Ameland bij de veerdam in Holwerd, maar soms wordt op andere plaatsen gestart. Het is goed om de parkeeraanwijzingen in acht te nemen. Het gebeurt namelijk regelmatig dat de Politie overtreders bekeurt.