Boot Ameland

Er is eigenlijk maar één manier om op het eiland Ameland te komen: met de boot Ameland, al jaren geëxploiteerd door Wagenborg Passagiersdiensten. In ongeveer 45 minuten word je vanuit het Holwerd in Friesland vervoerd naar Nes op Ameland. Deze veerboot Ameland vertrekt vrijwel elk uur, zodat je alle vrijheid hebt en zelf kunt kiezen hoelaat jij op het eiland Ameland wil aankomen. In dit artikel nemen we jou mee en geven alle informatie rondom de veerboot naar Ameland. Je leest er over de voorzieningen op deze 365 dagen per jaar varende boot, maar ook de boot Ameland prijzen en de vertrektijden boot Ameland zijn in dit artikel te vinden. Ten slotte kom je er ook achter hoe jij jouw tickets kunt bemachtigen om een gegarandeerde plaats op de veerboot Ameland te hebben.

Voorzieningen op de veerboot naar Ameland

Op de veerboot Ameland zelf zijn eigenlijk maar twee voorzieningen: enerzijds een uitgebreid zelfbedieningsbuffet en verschillende TV’s waar je alle informatie over de overtocht kunt vinden. De andere voorzieningen vind je in de havens van Holwerd en die in Nes op het eiland Ameland. Hier vind je Wagenborg Plaza met een bloemenkraam, ambachtelijke producten die je op Ameland kunt krijgen en natuurlijk ook alle supermarktproducten. Wagenborg Plaza is op zaterdag t/m donderdag geopend van 08.30 uur tot 17.30 uur. Op vrijdag is het kleine winkelcentrum geopend van 08.30 uur tot 19.30 uur. Tot slot vind je op de bovenverdieping van het havenkantoor een expositieruimte, waar je tevens een prachtig uitzicht hebt over de Waddenzee.

Prijzen boot Ameland

Alle getoonde prijzen op de website van Wagenborg Passagiersdiensten zijn voor een retourtje van de haven in Holwerd met de Ameland veerboot naar Nes en terug. Je betaalt hierbij enerzijds voor de auto en anderzijds voor de inzittenden. Een fietsendrager of aanhanger/caravan zorgt voor een toeslag bovenop deze prijs. Verder dient ook een hond een ticket te bezitten. Groepen vanaf 15 personen komen in aanmerking voor een gereduceerd tarief. Een overtocht met twee personen en een auto kost ongeveer €100 voor een retourtje.

Boottijden Ameland

Dagelijks vertrekt de boot Ameland elk uur vanuit Holwerd naar Ameland. Deze vertrekt op het halve uur vanaf 07.30 uur ‘s ochtends tot 19.30 uur ‘s avonds. Vanuit de Ameland is de eerste afvaart ‘s ochtends om 06.30 uur en de laatste veerpont Ameland vertrekt om 18.30 uur vanuit Nes naar Holwerd. Zorg ervoor dat je in alle gevallen van tevoren kaartjes reserveert omdat er slechts een beperkt aantal plaatsen per afvaart beschikbaar zijn op de boot.

Ameland boot tickets kopen

Het is, zoals al eerder vermeld, handig dan wel noodzakelijk om van tevoren een boot ticket Ameland aan te schaffen. Op deze manier ben je verzekerd dat je de gekozen afvaart mee kunt varen naar Ameland. Vanaf daar kun je jouw reis vervolgens voortzetten richting jouw accommodatie op het eiland. Een kaartje voor de Ameland boot schaf je aan via de website van de veerboot Ameland. Hier zie je ook direct de prijzen van de overtocht en de opties die je wilt reserveren. Zodra jij jouw ticket hebt aangeschaft kan het inpakken beginnen, waarna je een heerlijke vakantie zult beleven.