Ameland toerisme

Ameland is het vierde eiland van de Waddeneilanden in grootte. Qua Ameland toerisme kan gezegd worden dat Ameland in de buurt kan blijven van de andere toeristische eilanden Texel en Terschelling. Met name in de zomer zijn er op Ameland ontzettend veel activiteiten die het Ameland toerisme in positieve zin beïnvloeden. Ook in de andere perioden van het jaar weet Ameland toeristen te trekken, die dan met name komen om heerlijk te wandelen en te genieten van al het natuurschoon op het eiland.

Ameland toerisme: de activiteiten

Op Ameland zijn ontzettend veel activiteiten te beleven. Hiermee krijgt het Ameland toerisme natuurlijk een enorme boost. Enerzijds kun je natuurlijk heerlijk wandelen en fietsen over het eiland. Anderzijds heb je de mogelijkheid om te gaan wadlopen met een gids of een van de 8 musea op het eiland te bezoeken. Bovendien biedt Ameland jou de mogelijkheid om in de zomer heerlijk bruin te worden op een van de vele stranden. Deze zomer is tevens de periode waarin Ameland toerisme hoogtij viert. Op dit moment zijn de meeste toeristen op het eiland. Hoeveel dat er precies zijn lees je in de onderstaande paragraaf met alle cijfers.

Toerisme op het eiland Ameland: de cijfers

Dat de waddeneilanden en specifieker Ameland toeristisch waren wisten we al. De eilanden zijn dan ook al de meest toeristische gemeenten van Nederland. Specifiek: de veerboot naar Ameland, rederij Wagenborg zette in 2013 maar liefst 551.843 toeristen over. Dit Ameland toerisme vond vooral plaats in de zomerperiode. Ongeveer 80% van het aantal toeristen dat Ameland in dit jaar bezocht verplaatste zichzelf in de zomerperiode naar het eiland. Bij dit aantal kunnen we nog een klein aantal toeristen optellen die op een andere manier naar Ameland kwamen, bijvoorbeeld door met een vliegtuigje te landen op het vliegveld van Ameland.