Vuurtoren Bornrif Ameland

De vuurtoren Ameland, ookwel vuurtoren Bornrif genoemd, is een imposante verschijning op het eiland Ameland. Deze in 1880 gebouwde vuurtoren van maar liefst 55 meter hoog is het hele jaar door te bekijken tegen een klein bedrag aan entree. Inmiddels (sinds 2005) wordt de vuurtoren Ameland niet meer door de kustwacht gebruikt en hebben camera’s de taak van de vuurtoren overgenomen. Heb je de behoefte om meer te weten te komen over vuurtoren Bornirf, dan kun je eigenlijk meteen doorlezen. Deze 236 traptreden tellende vuurtoren brengt je naar hoge vanaf waar je een fantastisch uitzicht hebt. Dit is zeker de moeite waard. Ook de weg ernaartoe vertelt het boeiende verhaal over de geschiedenis van deze vuurtoren.

Geschiedenis vuurtoren Bornrif

Vuurtoren Bornrif Ameland kent vijftien verdiepingen en werd in het jaar 1880 gebouwd door Koning Willem III. De toren zelf werd gebouwd bij gieterij Nering Bögel in Deventer, om vervolgens in stukken verscheept te worden naar Ameland. Het ontwerp is afkomstig van Quirinus Harder. De huidige optiek is afkomstig uit Goeree, uit het oude Westhoofd. De optiek draait om de lichtbron heen en door de breking in het glas zijn er drie schitteringen per 15 seconden te zien. Na particulier eigendom is de vuurtoren sinds 2004 eigendom van de Gemeente Ameland.

Vuurtoren Ameland prijzen

Een bezoek aan de vuurtoren van Ameland is mogelijk voor slechts €4,50 per persoon voor volwassen en €3,25 per persoon voor kinderen van 5 t/m 12 jaar oud. De vuurtoren Ameland is gratis te bezichtigen voor kinderen onder de vijf jaar.