Weetjes over Ameland

Er zijn altijd van die dingen die je gewoon wilt weten. Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen over een verblijf op Ameland. Je vindt er het antwoord op de vraag wat de oppervlakte, lengte en breedte van Ameland zijn en waar het eiland Ameland ligt. Verder vind je ook alles over de boottocht, het aantal inwoners en het aantal toeristen.

Hoe groot is Ameland?

Ameland heeft een grootte van 268,5 vierkante kilometer. De lengte van het eiland is gemiddeld gezien ongeveer 28 kilometer, terwijl de breedte gemiddeld slechts 9,5 kilometer is. Het breedste deel van Ameland ligt aan de westzijde, terwijl het eiland aan de oostkant in een punt loopt.

Waar ligt Ameland

Ameland is een van de Friesche waddeneilanden en ligt daardoor oostelijk van Texel, Vlieland en Terschelling. Aan de westkant van Ameland ligt Schiermonnikoog.

Wat kost de boot naar Ameland?

De boot naar Ameland kost ongeveer 12 euro per persoon. Daarnaast betaal je meer wanneer je meer dingen mee wil nemen naar het eiland Ameland. Wil je bijvoorbeeld je auto, camper of fiets meenemen, dan betaal je hiervoor een meerprijs. Raadpleeg de specifieke pagina over de veerpont naar Ameland op deze website voor de exacte prijzen.

Hoeveel inwoners heeft Ameland?

Het eiland Ameland heeft ongeveer 3.500 inwoners. Dit zijn het aantal inwoners Ameland die het volledige jaar op het eiland wonen. Daarnaast zijn er in de zomer ontzettend veel toeristen waardoor het aantal tijdelijke inwoners oploopt tot 565.000. Al deze mensen verblijven gedurende het jaar even op Ameland. Het maximale aantal mensen dat tegelijk op Ameland blijft is eigenlijk nooit hoger dan 40.000 tot 50.000 mensen.